Relacje z podróży ESTA Travel - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Miejsce Mocy Tamil Nadu 6-18.03.2020

Indyjska kuchnia


13-03-2020

Warsztaty kulinarne

Dzisiaj po południu szef naszej kuchni zaprezentował nam na żywo swój talent i dał popis kulinarnym umiejętnościom. Nadszedł czas na jeden z tych punktów programu, na który najbardziej czekały dziewczyny. Pośród bujnej zieleni naszego ośrodka rozłożone zostały stoły i wielki palnik. Pojawiły się warzywa i różnego rodzaju przyprawy, które nie tylko pięknie pachniały, ale także cudownie wyglądały.

Jedz, nie marudź!

Wreszcie miałyśmy okazję poznać szefa, którego popisy kulinarne od kilku dni sprawiają, że o zrzuceniu wagi na wyjeździe możemy tylko pomarzyć. Tamilskie jedzenie jest tak pyszne, że wręcz nie możemy się opanować. Dobrze, że ruszamy się tu na jodze dwa razy dziennie, hihi.

Ostrrrro i słodko

W naszym oazie spokoju podaje się tylko i wyłącznie wegetariańskie dania, z których duża część jest wegańska i tak też dzisiaj gotowałyśmy. W ruch poszło curry, chilli i kurkuma. Połączenie jabłka, banana z cebulą i roślinnym majonezem? Czemu nie! Połączenia smaków, jakie zaproponował nam szef były niesamowite a w swojej istocie bardzo proste.

Jak zwykle jednak największą furorę zrobił deser. Smażone w chlebie lody w posypce  z płatków kukurydzianych! To było pyszne i chcemy to powtórzyć w domu. Przepis mamy, widziałyśmy jak to zrobić – kiedy więc wrócimy do domu wystarczy to odtworzyć! Mniam!

Pojechali i napisali:

PFR