Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Serduszka

Serduszka podbiły serce Mojej Mamy.

Serduszka z kruszonką i marmoladą.

250 g mąki
szczypta soli
cukier waniliowy 1 opakowanie
50 g zmielonych migdałów
1 żółtko
125 g zimnego masła
2 łyżki zimnej wody

marmolada truskawkowa
60 g masła
100 g maki
40 g cukru
cukier puder

Mąkę wymieszać z solą, cukrem waniliowym. Dodać żółtko, masło w kawałkach i wodę. Zagnieść ciasto. Na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować na cienki placek. Wycinać serduszka i układać na blasze. Posmarować marmoladą na wierzchu. Z mąki, cukru i masła zagnieść kruszonkę, posypać serduszka. Piec w 200 st. ok. 20 minut.
Schłodzone poprószyć cukrem pudrem.

Estera


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: