Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Chilli con carne

I jeszcze jeden przepis z warsztatów kulinarnych. Tym razem Iza Kudlik zaproponowała mięsko na ostro.

Chilli con carne

700 g mięsa wołowego mielonego

1 cebula

1 puszka czerwonej lub czarnej fasoli

2 puszki pomidorów krojonych bez skórki

2 op. przyprawy chilli con carne

pieprz cayeński

oliwa

sól

pietruszka

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę, dodać wołowinę, poczekać aż wyparuje cała woda. Dodać przyprawę do mięsa, pieprz, pomidory z puszki, fasolę wraz z sosem. Wymieszać i dusić. Posypać natką pietruszki. Serwować z ryżem lub bagietką.

 

W Meksyku potrawa ta jest bardzo ostra. Posypuje się ją często rozdrobnionym białym serem. 

 

Estera  


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: