Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Egzotyczny kurczak

Idealnie komponuj się z kapustka na słodko (przepis w przystawkach). Danie, które można zimą przygotować w piekarniku, a wiosna i latem idealny pomysł na grilla. Zawsze schodzi jako pierwszy.

Pałki z kurczaka natrzeć vegetą, białym pieprzem i słodką papryką. Odstawić do lodówki (najlepiej na dobę).

Przygotować sos do glazurowania:
¼ kostki masła
pół szklanki miodu
3-4 łyżki ketchupu
2 łyżki sosu sojowego
Rozpuścić na małym ogniu i wymieszać składniki. Powstanie jedwabisty sos.

Podpiec kurczaka albo w piekarniku albo na grillu, na koniec posmarować sosem i zapiec z jednej strony, potem z drugiej.

Rewelacja!

Mama Estery


powrót

Pojechali i napisali:

PFR