Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Grzybowy makaron

A teraz mieszanka dwóch przepisów, każdy z nich włoski i każdy przepyszny.

250 g makaronu, mogą być włoskie uszka, najlepiej prawdziwy włoski dobry makaron

masło

135 g boczku surowego wędzonego, pokrojonego w paseczki

150 g grzybów, oczywiście mogą być pieczarki, ale prawdziwy smak Włoch dadzą tu prawdziwki

pół szklanki startego parmezanu

1 rozgnieciony ząbek czosnku

łyżeczka zmielonego pieprzu

300 ml śmietany, min. 18%

Ugotować makaron. Na patelni na masełku usmażyć boczek, dodać grzyby i czosnek. Po ok. 3 minutach dodać sól, pieprz, śmietanę i ser. Gotować, aż ser się rozpuści. Dodać szczypiorek na wierzch.

 

Estera


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: