Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Łosoś z fasolą

Łososia bez skóry filet zamarynować w łyżce oleju, łyżce sosu sojowego, 2 łyżeczkach miodu, 2 łyżeczkach musztardy, łyżce soku z cytryny.

Marynować minimum 30 minut.

Białą fasolę z puszki odsączyć. Na oliwie zrumienić szalotkę dodać drobno pokrojoną papryczkę chili. Chwilę przesmażyć. Dodać fasolę i podgrzać.

Masło roztopić z oliwą, dodać posiekany ząbek czosnku. Lekko przesmażyć. Wrzucić szpinak, posolić (ja dodaję jeszcze trochę gałki).

Filety usmażyć i już.

Smacznego

Przepis jest genialny.

Małgos jak zwykle wyszperała coś specjalnego.

Polecam


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: