Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Łosoś z porami w cieście francuskim

Przepis Cioci Fredki, który wypróbowała już moja Mama. Bardzo szybkie i eleganckie danie. Jeśli ktoś lubi łososia to będzie nim zachwycony.

1 opakowanie rozmrożonego cista francuskiego
2 duże plastry (filety) łososia surowego bez ości i skóry
2 pory (tylko biała ich część)
1 pęczek koperku
Sól, pieprz

Łososia umyć, natrzeć solą i pieprzem i włożyć na 2 godziny do lodówki. Na stolnicy rozwinąć płat ciasta francuskiego. Po środku ułożyć łososia.
Pory pokroić w drobne paseczki usmażyć je na masełku wraz z solą i pieprzem aż będą miękkie.
Wyłożyć na łososia. Na samą górę położyć posiekany koperek. Zawinąć ciasto, sklejając jego brzegi i tworząc roladę. Posmarować rozmąconym żółtkiem. Ponakrawać na górze, naznaczając tym samym porcje. Wstawić do piekarnika na ok.45 minut.

Ciocia Fredka (widziała już prawie cały świat, w przyszłym roku może uda się nam wyjechać wspólnie)


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: