Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Penne z pieczarkami i serem pleśniowym

A to odkrycie najnowsze. Tu w skali od 1 do 10 ocena poszybowała aż na 12. Maciej i Małgoś zgodnie rozsmakowali się w tym daniu.

 

Penne z pieczarkami i serem

1 mały pokrojony por

1 op. boczku wędzonego w paseczkach (np. Morliny) dodaję często dwa, bo boczek wzbogaca potrawę o aromat

małe pieczarki ok. 40 dkg (może być więcej)

6 łyżek rosołu

250 dkg kremowego rozdrobnionego sera pleśniowego

natka pietruszki

Smażymy na patelni por aż będzie miękki, dodajemy boczek, wrzucamy na patalnię pokrojone pieczarki, Smażymy ok. 4 min. dodajemy rosół. Pozwolić odparować części płynu (ok. 3 min.). Do sosu dodać ser. Doprawić solą i pieprzem. Wkroić natkę. Wymieszać z penne al dente. Pycha!

 

Estera


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: