Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Rolada Małgoni

Rolada Małgoni

Kolejne szybkie danie Małgoni. Przepis podstawowy można nowelizować i urozmaicać, ja na przykład dodawałam pieczarki lub fetę. 

Gotowe ciasto francuskie
Mięso mielone z indyka lub kurczaka
Ser żółty
Oliwki
Sól, pieprz, sezam, jajka 

Rozwałkować delikatnie ciasto, przygotować farsz: wymieszać zmielone mięso z serem (startym), dodać pokrojone oliwki, jedno surowe jajko, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na ciasto. Zwinąć w rulon. Dobrze zlepić. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem, albo grubo zmielonym pieprzem. Upiec aż ciasto się zarumieni.

Małgoś – Egipt, Indie


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: