Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Rolada szpinakowa

Krysia bardzo polecała nam ten przepis podczas dwutygodniowego delektowania się kuchnią chińska. Kiedy my zachwalałyśmy kolejne wariacje przyrządzania kapusty pekińskiej zdradziła nam prosty ale wymyślny przepis na szpinak. Smakuje nawet wrogom zieleniny!

1 opakowanie szpinaku
4 jajka
2 serki Almette ziołowe
15 dkg szynki (cienko pokrojone)
Szpinak wysmażyć z czosnkiem. Doprawić do smaku. Jak wystygnie dodać żółtka i ubitą pianę z białek. Wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem i piec ok. 25 minut. Po ostygnięciu posmarować jednym serkiem, położyć plastry szynki, na to drugi serek i resztę szynki. Zawinąć roladę i włożyć do lodówki. Gotowe!

Krysia - Chiny


powrót

Pojechali i napisali:

PFR