Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Zupa pomidorowo-paprykowa

Nie lubię papryki, nigdy nie lubiłam, ale dla tej zupy zrobiłam wyjątek i było warto.

Anna Sarmach:

500 ml passaty pomidorowej

150 ml śmietanki 30%

2 czerwone papryki

3 pomidory

2 łyżeczki słodkiej papryki

1 łyżeczka ostrej papryki

oliwa z oliwek

świeżą kolendra lub pietruszka

sól, pieprz

Passatę wlać do garnka i zagotować, pomidory i paprykę pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać do niej papryki w proszku, paprykę surową i pomidory. Smażyć ok. 10 minut. Dodać składniki z patelni do passaty. Zmiksować na gładką masę. Dodać śmietankę. Zagotować i doprawić do smaku. Podawać z ziołami.  

Ja tradycyjnie dorzucam makaron, albo ryż.

Pyszka!


powrót

Pojechali i napisali: