Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Bruschetta z krewetkami i fasolą

  • Kilka pajd chleba wiejskiego
  • Krewetki, świeże lub mrożone
  • Oliwa o smaku chilli
  • Oliwa z oliwek
  • Kilka ząbków czosnku
  • Posiekana natka pietruszki
  • Puszka białej fasoli w zalewie
  • Sól, pieprz
  • Cytryna

Chleb opiec w tosterze albo piekarniku

Na patelni rozgrzać oliwę i oliwę z chilli, włożyć krewetki, dodać czosnek i podsmażyć.

Doprawić sola i pieprzem, nie smażyć zbyt długo.

Dodać fasolkę z częścią zalewy. Połowę rozgnieść widelcem, część zostawić.

Smażyć jeszcze przez chwilę.

Na ciepłych grzankach wyłożyć krewetki i fasolę polać oliwą, posypać pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i udekorować pietruszką.

Sprawdzony przepis z Kwestii smaku


powrót

Pojechali i napisali: