Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Faszerowane pieczarki

Przepis z książki "Przemytnicy marchewki, groszku i soczewicy".

Zrobiłam farsz i napełniłam nim grzyby, ale tę pastę można wykorzystać także jako nadzienie trójkątów z ciasta francuskiego.

pieczarki, duże

4 plastry suszonych pomidorów z oleju

3 łyżeczki serka mascarpone

2 łyżki pestki dyni

4 ząbki czosnku

oliwa z oliwek, sól

Uprażyć pestki dyni, wymieszać je z serkiem i pomidorami, dobrze zmiksować. Przyprawić solą. Pieczarkom odciąć nóżki i wypełnić kapelusze pastą. Pokropić oliwą z oliwek albo olejem z pomidorów. Piec ok. 20 minut. Czosnek podsmażyć na oliwie i udekorować kapelusze.

 

Estera


powrót

Pojechali i napisali:

PFR