Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Kapustka na słodko

Genialny przepis mojej Mamy. Właściwie ta kapustka to dodatek do kurczaka. Można jednak śmiało serwować ją osobno. Przepis na kurczaka egzotycznego w daniach głównych.

Uwielbiam kapustkę bo jest…słodka i pikantna. 

1 kg kwaszonej kapusty
1 puszka ananasa
¼ kostki masła
pieprz kajeński

Kapustę odcedzić, przelać wodą  pokroić na mniejsze kawałki. Zalać sokiem po ananasach i połączyć z pokrojonymi w kawałkami ananasami. Włożyć masło. Dusić ok. 1 godziny na małym ogniu. Na sam koniec dodać pieprz kajeński. Uwaga: kapustka musi mieć wyrazisty smak, ale nie można przedobrzyć z pieprzem.

Mama Estery


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: