Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Śledź po żydowsku

Śledź w ziołach po żydowsku

Pomysł na smacznego śledzia za A. Maciąg.

0,5 kg śledzi majtasów
2 szklanki mleka
20 ząbków czosnku
2 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżka suszonego majeranku
1 łyżka suszonego tymianku
1 łyżka suszonej bazylii
1 łyżka suszonego oregano
1 łyżka suszonego estragonu
3 pokruszone listki laurowe

Majtasy (jeśli jest to konieczne namoczyć w mleku). Pokroić na kawałki. Czosnek obrać i pokroić. Olej wymieszać z wszystkimi ziołami. Śledzie przełożyć do słoika, zalać olejem wymieszanym z czosnkiem i wszystkimi ziołami. Olej musi przykryć wszystkie śledzie. Wstawić do lodówki na przynajmniej 24 godziny.


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: