Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Śledzie w curry

   Śledź w sosie curry
1 kg filetów z matiasów ( ja kupuję na targu u siebie podwójne płaty marynowane z cieniutką skórką z jednej strony i wtedy ich nie moczę )
½ puszki zielonego groszku
Sok z cytryny
6-8 brzoskwiń z puszki
2 szkalnki gęstej śmietany
2 łyżeczki curry
 1 łyżka masła
1 pęczek zielonej pietruszki
Mielony biały pieprz
Sól
Śledzie namoczyć 1 godzinę, opłukać, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny odstawić na 1 godzinę. Pokroić na kawałki.
Brzoskwinie pokroić. Cebule pokroić podsmażyć na maśle na złoty kolor. Śmietanę połączyć z curry, sokiem z cytryny, doprawić pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki.
 Doprawić solą i pieprzem, jeśli jeszcze trzeba. Odstawić do lodówki.
 
Jola

powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: