Paryż - wakacje we Francji - Notre Dame, Bastylia - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Paryż

Opis ogólny wyjazdu

Kulinarny Paryż

Wraz z Kasią Sudą Tomaszkiewicz — Madame Caramel zapraszamy do Paryża. Przygotowałyśmy wyjątkowy program, który prócz najważniejszych zabytków miasta, które poznamy podczas spacerów z lokalnym przewodnikiem, koncentruje się przede wszystkim na smakach stolicy Francji. Kasia spędziła dwa lata w Paryżu, poznała to miasto dosłownie od kuchni. Uczyła się i gotowała u najlepszych i z najlepszymi. A teraz zaprasza na smaczny spacer po mieście, w którym zostało jej serce i które nie ma dla Niej żadnych tajemnic.

Warsztaty kulinarne w Paryżu

W odpowiedzi na Wasze prośby zapraszamy w barwną podróż do Paryża. Nasz program obejmuje trasy z przewodnikiem oraz jedne warsztaty kulinarne, poza tym wybrałyśmy specjalnie wcześniej sprawdzone lokale: małe kawiarenki, butikowe sklepiki, manufaktury, restauracje, by spróbować tego, co w Paryżu najlepsze. Madame Caramel wie, gdzie jada się najlepsze eklerki, które makaroniki powodują słodkie pomrukiwanie, gdzie zaopatrują się paryscy szefowie i gdzie można zjeść autentyczne paryskie śniadanie.

Wyjątkowa wycieczka po Paryżu

Paryż to skarbnica zarówno smaków jak i historii. Chciałybyśmy połączyć jedno i drugie. Skomponowałyśmy program, który pokaże Wam wszystko to, co najlepsze, najsmaczniejsze i bardzo francuskie. W cenie naszego wyjazdu nie mamy żadnych posiłków poza warsztatami kulinarnymi, których menu Kasia przygotuje razem z Chefem Anthonym. Pomimo wysokich cen w Paryżu dobrałyśmy tak lokale, w których będziemy zatrzymywać się na posiłki, by spośród bogatego menu móc popróbować dań typowych dla Francji mieszcząc się w widełkach cenowych.

Przyjęłyśmy:

Śniadanie ok. 8-12 EUR
Lunch: 30-40 EUR
Kolacja: 40-60 EUR
 

Nie zabraknie także kawy podczas spaceru, czy małych przekąsek albo ciasteczek wprost na ulicy. Jeśli pogoda nam dopisze mamy także pomysł na lunch plenerowy.

 

 

 

Dostępne terminy:

  • 20.04.2022 - 24.04.2022
Spodobała Ci się ta oferta? Udostępnij ją!

Jeszcze niezdecydowany?
skontaktuj się z nami!

Wyprawa dzień po dniu

Cena i Uwagi

  • cena: 890 EUR
  • + przelot — tanie linie z Poznania, Warszawy: od 380 zł w obie strony z bagażem tylko podręcznym (bagaż główny dodatkowe opłaty)
  • grupa 10-12 os.
  • istnieje możliwość zakwaterowania w pokoju trzyosobowym oraz jedynce – ceny na zapytanie.

Cena zawiera

  • zakwaterowanie w hotelu 3* w sercu Paryża, w pokojach dwuosobowych z widokiem na Wieżę Eiffla, dystans do Wieży ok. 10 minut pieszo, blisko stacja metra
  • warsztaty kulinarne z Chefem kuchni oraz Kasią Sudą Tomaszkiewicz, degustacja
  • przejazd z lotniska do hotelu
  • komunikacja miejska
  • przewodnik po Paryżu
  • opieka pilota z Polski
  • opieka kulinarna Kasia Suda Tomaszkiewicz
  • godzinny przejazd 2CV, auto dla 3 osób
  • bilety wstępów: Opera Garnier, Luwr nocą, Kaplica Sainte Chapelle
  • ubezpieczenie
  • obowiązkową składkę na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny

Cena nie zawiera

  • Śniadanie: ok. 8-12 EUR
  • Lunch: 30-40 EUR
  • Kolacja: 40-60 EUR
powrót wydrukuj ofertę
powrót wydrukuj ofertę

Pojechali i napisali:

PFR