Relacje z podróży ESTA Travel - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Misja Wino w Andaluzji 2-9.10.2018

¡Hola España!


02-10-2018

Przylot do Malagi

Późnym popołudniem lądujemy w Maladze. Na lotnisku czeka już na nas Ania – nasz lokalny przewodnik. Od razu jedziemy na lunch, choć w Andaluzji jest teraz czas sjesty. Dostajemy zestaw ciepłych i zimnych tapas.

To idealny moment, żeby opowiedzieć grupie o kuchni Andaluzji, o kulturze jedzenia tapas i o tych tapas, które są charakterystyczne dla tego regionu Hiszpanii.

Najpierw siesta, potem fiesta

Potem zasłużona sjesta w pięknym, butikowym hotelu, gdzie swój apartament ma sam Antonio Banderas!

Wieczorem – hiszpańskim stylem, wychodzimy na miasto. Im później, tym na ulicach Malagi gwarniej, a wąskie uliczki zapełniają się ludźmi.

Po spacerze przysiadamy w słynnej restauracji, gdzie mamy okazję degustować trzy różne rodzaje malagi – słodkiego, wzmacnianego wina charakterystycznego dla tego miejsca.

A na kolację ośmiornica – specjalność tutejszego lokalu!

Pojechali i napisali: