Relacje z podróży ESTA Travel - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Chile i Wyspa Wielkanocna 11-27.03.2024

Docieramy do Santiago


12-03-2024

Lądujemy w Chile

Na szczęście udało się nam pospać nieco w samolocie, by skrócić sobie bardzo długi lot.

Na miejscu czekał na nas już lokalny przewodnik i ruszyliśmy dziarsko do hotelu z wielką nadzieją na pokoje już wcześnie rano. Udało się i zakwaterowaliśmy się sprawnie i szybko. Upragniony prysznic, dla niektórych krótka drzemka.

Hot-dog z awokado

Zgodnie wybraliśmy się w komplecie na spacer po naszej dzielnicy. Najpierw jednak coś na ząb. Na pierwszy ogień poszły dania typowo chilijskie, czyli hot dog z awokado, pomidorami i fura majonezu albo sycące tłuściutkie kanapki.

Potem spacer z najwyższym budynkiem w Ameryce Południowej. Skyscanera zrobiła na nas wrażenie, bo z tarasu rozciągał się piękny widok na całą okolicę.

Bella Vista

Wieczorem nikt z nas nie odpuścił wyjazdu do pięknej dzielnicy Bella Vista, by zjeść coś bardziej wyrafinowanego. Bardzo smaczne dania w tym ceviche z tuńczyka, tatar z guanako, wspaniała zupa rybna. Mimo zmęczenia rozbudziliśmy się na tyle, by docenić walory lokalnego konceptu.

Restauracja podjęła nas bardzo godnie i z wielką sympatią. My powoli uczymy się rozliczać.

Każdy z nas marzył już tylko o spaniu. Obyśmy odespali zmęczenie.


Następny dzień


Pojechali i napisali: