Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Szpinakowe kieszonki

Bardzo szybki przepis na smaczne i efektowne danie.

gotowe ciasto francuskie

1 opakowanie szpinaku świeżego

ser feta

czosnek

pieprz

 

Na oliwie podsmażyć czosnek, uwaga by go nie spalić, wrzucić wymyty szpinak i przesmażyć dość szybko. Odsączyć nadmiar wody.

Wymieszać z fetą.

Może wyjść dośc słono, dlatego można wcześniej fetę wymieszać z mascarpone lub ricottą.

Ciasto francuskie pokroić na spore kwadraty.

Nakładać po sporej łyżce farszu na środek i zginać robiąc trójkąty. Posmarować rozmąconym jajem i posypać dwukolorowym sezamem.

 

 


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: