Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Tatar ze śledzia

Pyszny przepis na śledzie. Nigdy za nimi nie przepadałam, za to namiętnie testuję przepisy na śledzie na Boże Narodzenie, na Wielkanoc, na co dzień i od święta.

Ania Starmach poleca:

4 filety śledziowe

3 ogórki konserwowe

1 czerwona cebula

5 marynowanych grzybków

1 łyżka majonezu

1 łyzka ostrej musztardy

1 łyżeczka soku z cytryny

pół łyżeczki cukru

2 łyżki oliwy

pęczek koperku

pieprz

Śledzie kroimy w kostkę, tak samo ogórki, cebulkę i grzybki. W miseczce mieszamy składniki na sos. Połączyć śledzie i warzywa, dodać koperek i przygotowany sos.

W oryginalnym przepisie propozycja podania tatara na pumperniklu i ze startym jajem na twardo na wierzchu.

Smacznego!

 


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: