Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Biszkopt Babci Jasi

Nie pyszne gołabki, nie pomidorowa ale własnie to ciasto będzie na zawsze kojarzyło się z moją najukochańszą Babcią Jasią. Takie proste i zawsze tak samo pyszne.

4 jajka

1 szklanka cukru

1,5 szklanki mąki

4 łyzki oleju

1,5 łyżeczki proszku

 

Wszystko wymieszać, najpierw jaja i cukier to ubic na puszystą piane, potem dodac pozostałe składniki.

Babcia zawsze dodawała do tego ciasta pokrojone i obrane jabłka, które wrzucała na wierzch biszkoptu.

Ja robiłam opcje z truskawkami, malinami, wisniami, każda równie smaczna.

Ja piekę w blasze okragłej lub kwadratowej, oryginał zawsze pochodził z prodiża.

Piec ok. 50 minut w 180 stopniach.

Posypac cukrem pudrem.

 

Estera


powrót

Pojechali i napisali: