Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Biszkopt

Biszkopt
(duża blacha)

CIASTO:
6 jajek
6 łyżek cukru
6 łyżek mąki (pół na pół krupczatka i inna)
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Ubić pianę z białek dodając po łyżce cukier i następnie żółtka. Na końcu dosypać mąkę i proszek. Wymieszać. Upiec. 

Masa:
2 białe czekolady
250 ml słodkiej śmietanki 30%
1 torebka wiórek kokosowych

Rozpuścić na maleńkim ogniu (lub w kąpieli wodnej) i dodać ścięty wierzch z biszkoptu (skroić i pokruszyć z góry ok. 1 cm ciasta).

Na wystu dz ony biszkopt położyć masę. Na to bitą śmietanę.
Ubić na sztywno 2 opakowania słodkiej śmietanki 30% z 3-5 łyżek cukru pudru.
Na śmietanę posypać płatki migdałowe. 

Sąsiadka Irena


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: