Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Ciasto z kajmakiem

Ciasto z kajmakiem można łatwo przemycić na wielkanocny stół.

CIASTO:
4 żółtka
½ szklanki cukru pudru
50 dkg mąki
25 dkg margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Z podanych składników zagnieść ciasto i upiec dwa placki w temperaturze 180 st. Piec ok. 20-30 minut. Po przestu dz eniu przełożyć śmietaną.

KREM:
0,5 l. kremówki 36%
½ szklanki cukru pudru
Śmietanfix

Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śmietanfixem. Wyłożyć na pierwszy placek.
Przykryć drugim plackiem.
Do garnka włożyć mleko kondensowane sło dz one i gotować na małym ogniu 3 go dz . Po upływie tego czasu wyjąć puszkę, przestu dz ić i otworzyć puszkę. Łyżką wyłożyć kajmak na ciasto. Na wierzchu posypać 100 dkg posiekanych orzechów włoskich. 

Sąsiadka Irena


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: