Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Konfitura z rabarbaru z imbirem

Składniki :
2 kg rabarbaru
1 kg cukru
3 łyżki imbiru świeżego startego na tarce
skórka z 1 cytryny może być również sok


Wykonanie :
Rabarbar pokroić na małe kawałki, wymieszać w szklanej misie z cukrem, imbirem i drobno pokrojoną skórką z cytryny. Pozostawić na noc pod przykryciem.
Następnego dnia gotować na małym ogniu do miękkości. Po godzinie gotowania zrobić próbę wylewając kroplę marmolady na talerzyk i zadrapać przez środek nożem. Jeśli marmolada się nie zlewa, to znaczy, że jest gotowa. Gorącą wlewać do czystych, wyparzonych słoików. Dobrze zamknąć.

Asiunia


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: