Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Mus czekoladowy na gorąco

Mus czekoladowy na gorąco

Przepis Madame Caramel

 

Składniki:

  • 200g czekolady 60%-70% do gotowania
  • 45g masła
  • 4 jajka i jedno białko
  • 15g i 40g drobnego cukru
  • duża szczypta soli
  • truskawki
  • lody waniliowe

 

Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Żółtka ubić na puszysto z 15 g cukru. Białka ubić z 40 g cukru na sztywno. Do żółtkowej masy dodać rozpuszczoną czekoladę, a następnie białka porcjami. Wypełnić naczynia musem. Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. Piec 5 min. Udekorować truskawkami i gałką lodów. Ja posypuję surowym kakao (grue de caco).

Bon appétit

 

Zobacz film, w którym Kasia Suda Tomaszkiewicz wraz z Esterą Hess pokazują, jak przygotować danie.

Zobacz film

 


powrót

Pojechali i napisali:

PFR