Smaczki - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Smaczki

Mus z czekoladą i pomarańczami

Mus czekoladowo - pomarańczowy

Jeden z najsmaczniejszych jakie robiłam.

Znalazłam go w książce "Moje wypieki". Polecam bo jest niezawodna.

300 ml kremówki

100 g gorzkiej czekolady

2 łyżki cukru pudru

3 łyżki likieru pomarańczowego Cointreau

 

Śmietanę podgrzać do wrzenia i zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę i cukier puder i poczekać. Mieszać od czasu do czasu. Wystudzić, schłodzić w lodówce. Masę czekoladową zmieszać z likierem i ubijać mikserem jak białka. Po chwili powstanie gęsta puszysta masa, uważać by się nie zsiadła. Wyłożyć do pucharków. Przyozdobić czekoladą i skórką pomarańczy.

 

Estera

 


powrót

Spodobała Ci się ta strona? Udostępnij ją!

Pojechali i napisali: