Relacje z podróży ESTA Travel - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Chile i Wyspa Wielkanocna 11-27.03.2024

Koneserzy kuchni chilijskiej


18-03-2024

Szalone śniadanie

Śpimy ciut dłużej, pomaga nam przy tym późno wstający dzień, który budzi się dopiero ok. 7:30.

Spotykamy się na śniadaniu i znowu jest śmiesznie, bo butikowy hotel nie jest zupełnie przygotowany organizacyjne na podjęcie tak dużej liczby osób naraz o jednej porze. Biegamy z krzesłami, stolikami, kuchnia daje i zabiera posiłki, myli dania wege  z normalnymi.

Murale

Ostatecznie posileni ruszamy na leniwy spacer po mieście.

Jego największą atrakcją są murale, którymi udekorowane są niemal wszystkie ściany budynków w mieście. Bramy garażowe, witryny, wszędzie kolorowe murale.

Odwiedzamy najbardziej znane miejsca, robimy mnóstwo zdjęć, potem przysiadamy na kawie z widokiem na miasto dolne.

Vina del Mar

Przejeżdżamy do Vina del Mar, pobliskiego kurortu na obiad. Fundujemy sobie krótki spacer po plaży.

Wracamy do hotelu na chwilę odpoczynku, niektórzy z nas wychodzą do miasta, inni odpoczywają. Wieczorem za to idziemy wspólnie na kolację.

Stajemy się koneserami kuchni chilijskiej. Zrobiliśmy nawet ranking miejsc dotąd przez nas odwiedzanych.

Dobranoc.


Następny dzień


Pojechali i napisali: