Relacje z podróży ESTA Travel - ESTA Travel
Biuro Podróży ESTA Poznań

Chile i Wyspa Wielkanocna 4-22.02.2025

Santiago de Chile


06-02-2025

Poranek na lokalnym targu

Ruszamy po pysznym śniadaniu z naszym przewodnikiem Francisco na podbój miasta. Zaczynamy zwiedzanie od lokalnego targu z warzywami i owocami. W Chile jest lato, ilość i jakość warzyw i owoców, truskawek, wiśni i awokado robi na nas ogromne wrażenie!

Przemierzamy centrum miasta, mijając zabytkowe budynki i poznając skomplikowaną historię Chile.

Odwiedzamy dawne zaniedbane dzielnice, które dziś tętnią życiem, zachwycając modnymi knajpkami i sklepami.

Widok ze wzgórza San Cristobal

Zanim wrócimy na krótki odpoczynek do hotelu, wjeżdżamy na wzgórze San Cristobal. Stąd doskonale widać niesamowite położenie Santiago – w dolinie, otoczonej majestatycznymi górami.

Kulinarna magia w Borago

Wieczorem czeka nas wyjątkowa uczta w Borago – restauracji zajmującej 29. miejsce w rankingu 50 najlepszych restauracji świata. Ponad trzygodzinna kolacja degustacyjna to aż 16 różnych dań, każde wyjątkowe i wyglądające jak małe dzieło sztuki. Wybitny serwis, świetne wina i niezwykłe smaki, jak morskie truskawki czy ryby z wód wokół Wyspy Wielkanocnej, sprawiają, że ten wieczór na długo pozostanie w naszej pamięci.


Następny dzień


Pojechali i napisali: